Fiske lycka och 50 års fest!

Så har man varit på 50 års kalas  i helgen och det var kanon trevligt. Det var handlaren i Stenkyrka, Gunnar Malmros som fyllde år. Vi åt sill, grillade dansade, drack lite av varje så att vi blev lite roliga. Men det var en nära dödens upplevelse för Carina när vi skulle cykla hem 6 km  kl 2 på natten. I ned förs backen  vid Lickershamn var det nära att man låg i diket. 
Dagen efter fick Per och jag för oss att sätta flundrenät och vi kastade i dem kl 12 och drog dom kl 17. Tur att dom inte låg i längre för vi fick ca 120 flundror och en massa öl i nätet. Jag förstår inte det. Så idag blir det färska flundror till lunch. 
    
Baren                                  Jag 50?                            Se på vägen gubbe!

    
När skall vi gå hem?       3 vise männen                  Hej till publiken!

    
Mycket fisk   

Öl fisk?       

             

Klanteri

Det skall bli bättre uppdatering på bloggen för imorgon får vi en´data till Lickers. 
till Carina att nu skall kolla på fotboll och då sa hon
- Vill du se på något snyggt så se på mig
Då sa jag
- Ta en stol och sätt dig jämte TV-n så kan jag se på dig ifall fotbollen blir tråkig. 
Visst är sport roligt att se på. 
En klant på hela veckan.
Skulle stänga sovrumsfönstret och hur jag nu lyckades så var fingrarna i mellan.
AJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!


AJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!

2 fester

Nu har det varit midsommar och det var gott med sill och snaps
Igår tog vi Gunnar som fyller 50 på lördag och vi hittade på lite bus för honom. Vi började på gocart banan och det var kanon kul. Det enda var att Carina fick parkeringsböter för hon körde så sakta. Jag och Uffa Hulggren hade en liten dust och jag körde av banan klantig som jag är. 
Efter det åkte vi ut till Träkumla och körde jepp över stock och sten, djävligt roligt.
På kvällen blev det fest så nu är man lite seg.

    
Är det fest                          P-böter

   
Mästaren Lillis                  Lillis först               


    
Går det bra?

    
Fyll Bäcka                             Paparatzi       




Vrålet på Willys

Jag måste berätta om mitt klanteri idag,. Skulle stryka lite kläder för Jonna, sätter på strykjärnet så det blir varmt. Efter som jag är högerhänt så greppar jag såklart strykjärnet md höger han MEN jag lyckas bränna höger underhands insida. Det finns väl ingen djävel i hela världen som lyckas med det eller? Jo Jag, helvete vad jag är klantig.

Jag och Jonna skulle handla frukt på Willys och vi fick båda spelet när vi stod på fruktavdelningen med fult av folk. Vi fick se familjen Tomtlund och vrålade högt båda två.

- TOMTLUNDDDDDDDDDDD!! Vad dom blev glad att se oss, kanske.  Alla andra tittar på oss men vem bryr sig. Det roliga är att en del ler medan andra tittar ner men det sket vi i.

   

Familjen Tomtlund 


Midsommar

Jag fick just ett telefonsamtal från Jonas ” Lill Kula” Karlström. Han jobbar på Keges och Fuben brukar handla där. Han orkar inte med mig när jag kommer upp till hans jobb så jag brukar ringa och jag har ett knep hur han skall ringa upp mig snabbt så att jag inte behöver komma upp till han. 
Jag ringer och om han inte svarar så säger jag på hans telefonsvararen.
- Hej Kula, Om du inte ringer upp mig inom 10 minuter så kommer jag upp till dig.
Inom 5 minuter så har han ringt mig. 
Fast jag är lite sur på honom för han är skyldig mig 16 år * 12 mån * 1000:- = 192000:-. Varför det då?
Han bodde hemma hos mig och Carina i samma veva som Carina blev med barn och Jonna är så lik Kula i sättet så jag väntar på underhållet. HAHA.
I morgon skall jag skjutsa Jonna till båten kl 6.00 för hon skall till Frankrike i 10 dagar. Själv åker jag ut till Lickershamn och firar midsommar i dagarna 3. Eftersom jag inte har fått ut datan till Lickershamn så blir det troligtvis inget blogg förrän på måndag. Jag hoppas att vi kan få in lite roliga bilder med. Jag önskar alle en skön midsommar 

Jonas Karlström

Skyldig 192000:-


Benny flyttar

Nu har det gått utför för Benny och han familj. När jag skulle komma hem och äta så bär han ut en innerdörr. Dom har renoverat så mycket att dom måste sälja alla dörrar i lägenheten för att få ihop hyran fast jag tror att dom måste flytta.. Man blir ledsen för dom  hat varit väldigt goda grannar. Jag hörde att det blir en 2 rum i Gotlandshem i Klintehamn. Min enda kompis William sviker mig, vad skall jag ta mig till?

Annars har det bara hänt en klant igår och det var bara en smörgåstårta som åkte i golvet



Farbror Melker har kommit till Lickershamn

Nu har Farbror Melker anlänt till Lickershamn. Vet ni varför? Jo det blev två klanterier  på en dag.
Igår skulle jag sätts upp en rullgardin i sovrummet och det gick bra men innan jag började med att borra skulle fönsterlampan ner. Jag vet inte vad lampor har emot mig för hemma har kökslampan anfallit mig och nu gjorde den här satans fönsterlampan likadant. Jag står där och fanskapet hugger efter mig så jag slår ihjäl den med en gång genom att kasta den i golvet. Min lilla älskade fru vet inte om att jag har mördat lampskärmen. Vi får se när hon upptäcker det. (Skall sanningen fram så tappade jag den).
Andra klanten var när jag skulle ta ner sladden från taket och då fick jag en djävla stöt och jag vrålar!
- HELVETE, HELVETS SKIT!
Och Carina säger helt lugnt.
- Vad hände nu?
- Jag fick en djävla stöt.
Hon både frågar och svarar på sig själv.
- Är jag förvånad? Nej!

Idag var jag och hjälpte morsan i hennes sommarstuga och då blev det ytterligare en klant.
Jag skulle skrapa hennes vindskivor på huset och jag klättrar upp 1 ½ meter upp på taket och tappar balansen bakåt. Jag med mitt o fly,t tar tag i en gren som var torr, ramlar baklänges ner på marken. Det enda som händer är att underarmen skrubbas upp lite. Det är som Carina säger.
- Du har änglavakt!
Jag börjar att tro det.

     

 MIN SKYDDSÄNGEL                                          LILLIS

Är jag Spike i Nottinghill?

Ny har vi kommit på plats i Lickershamn och det känns skönt fast vädret är piss. Fast vi har suttit framför den öppna brasan och njutit när regnet har stått som spö i backen. Igår efter att vi var klara så gick vi bort på krogen och käkade och maten var kanon god och ölen var ännu godare. Vi satt och små snackade då jag berättade för Jonna att mamma inte fick upp torkvindan så samtalet blev så här.


Mamma fick inte upp den.

Det är väl inte konstigt för hon har ingen att få upp.

Jag menar torkvindan.

Får hon inte upp din heller?
Inga problem!

Ja sådan mor sådan dotter.


När vi kom hem så sitter vi och spelar kort och Jonna tittar på mig och säger.

Fan vad bu liknar Spike i Nottinghill.

Gud vilken härlig komplimang (se bilden det är jag).

Sen får jag och Carina dåre och larvar oss så Jonna vrålar.

VARFÖR ÄR JAG HÄR, TA BORT MIG!!!!

Detta är början på sommaren i Lickershamn och svägerskan har inte kommit ännu så vad blir det när den klanen kommer?

          

KALGOME I EGEN HÖG PERSON!             GOD PILSNER


3 klanterier på några dagar.

Nu är datorn ok vad skönt både för mig och Jonna. Jag kan börja och skriva om mina klanterier denna vecka.

1. Jag vaknade klockan fyra i går morse av att det regnade så in i h-vete och tydligen hade jag snarkat så mycket för jag var torr i munnen. Vad gör jag? Ser vatten glaset på sängbordet och tycker att det bara är lite på botten och sveper  det , men glaset var halv fult så jag får allt vatten i ansiktet och blir klarvaken. Senare på dagen när jag sitter på kontoret och skall ta tag i en flaska med vatten och vad tror ni händer? Jo jag slår till den och allt vatten rinner ut på golvet.

2. Skulle ta en promenad med Jumbo och sen kolla tvätt tid och när jag kommer fram till tvättstugan så har jag tappat nyckeln till tvättkolven och då blev det en extra promenad för att leta efter nyckeln och jag hitta den. 

3. jag skrev att datan hade gått sönder igen och det var ett stort fel enligt min egen data expert Lase som var så hygglig att komma hem och kolla den. Jag skulle sätta in kontakten till musen i burken och tydligen hade jag tagit i få hårt så ena stiftet i kontakten hade böjt sig och kommit i kontakt med ett jordstift och blivit kortslutning.
Lase sa faktiskt att det var max OTUR. 

Igår innan jag skulle grilla med Fuben så satt jag Carina och Jonna och pratade och Carina såg så ledsen ut så jag sa.
 - Du ser ut som den fula askungen.
Och då är Jonna kvick och säger.
 - Hon ser värre ut, ja så är det i vår härliga familj.

I morgon flyttar vi ut till Lickershamn  och då börjar sommaren. 

            

Stugan i Lickershamn!             Skit glas!

Snart är det ordning på torpet!

Nu sitter jag på jobbet och tittar ut på det tråkiga vädret, När blir det sommar? I kväll kommer Lasse och fixar datorn hemma så det skall bli ordning på bloggen. I morgon förhoppningsvis skall ordningen vara iordningställd så jag kan skriva lite på kvällarna. Det finns mycket att skriva om men ni får vänta någon dag. 

Vatten krig med Wille!

Tyvärr har min data pajat hemma så jag har inte kunnat blogga på hela helgen. Nu sitter jag på jobbet och skall skriva lite om vad som hänt i helgen.
I fredags var vi 8 st hade vi lite matlag och vilken godmat det blev. I lördags var jag inne vid Benny och han var så glad för äntligen var han klar med köket och efter det hade jag vattenkrig med min kompis Ville som är 5 år. Det började med att han hade en vattenpistol och sprutade på mig  och  jag tog vattenslangen och sen var det  full fart. Vi hämtade var sitt spann och Ville blev mest blöt. När han skulle in och fylla på vattenspannet så skrek han.
- DJÄVLA LILLIS HAN ÄR INTE MIN KOMPIS LÄNGRE.
Men efter en stund när vi båda var lika blöta så frågade jag honom.
- Är du min kompis?
- Ok det kan jag väl va.
Vilken tur att han vill va min kompis annars har jag ingen.


Djävla Lillis


Lyckliga Benny!!!


När Lillis får dåre!

Igår var jag och Carina och handlade på Maxi och handlade och jag kände mig på bushumör. När vi gick och handlade sa Carina till mig att hämta kyckling så jag gick till frysen. Då fick jag dåre, stoppar ner huvudet i frysen och börjar skrika ka ka ka ka ka. Alla tittar på mig och vet inte om dom skall skratta eller inte låssas om mig.  När vi står där kommer Carinas jobbar kompis och Carina säger.
-Jag orkar inte längre kan ni ta hand om honom.
Dom tittar på henne och skrattar.
Då tar hon mig och går ut och lämnar mig i lekhörnan som Maxi har för barn och vilken tur för där jobbar Farbror Sixten som  är Jonnas klasskompis. Han tar hand om mig och jag får rita en teckning och det blev en kalgome gubbe. Ja så är livet 
En klant igår.
Får hem datan som Lase har fixat och den fungerar tills jag skall sätta på den andra gången och då fungerar inte tangentbordet. Ett fall för data Lase.


Farbror Sixten med min Kalgome teckning


Min teckning

En morgondans i köket.

I morse sa faktiskt Carina att jag var en gentleman och varför det?
Jag kom ner och skulle käka frukost stod min kära fru och tittade på mig. Jag tog tillfället i akt och tog tag i henne och börja dansa i köket. Jonna tittade på oss och ruskade på huvudet och då sa Carina,.
- Vilken gentleman du är.
Det ni nu ligger jag högt i kurs hos min fru.
Lite senare får jag en bild på mailen (se ned) med kommentaren.
- Varför tänker jag på dig när jag ser den här bilden .
Ja, jag fattar inte vad hon menar, gör ni?


Dagens ros till Lillis gentlemanen!

Nu har det hänt mycket på några dagar, Jag har varit en sväng i Tyskland, datan har pajat och att jag har blivit omskriven i tidningen. 
Det har det hänt det som ingen trodde skulle hända! Jag har fått dagens ros plus att jag blev kallad GENTLEMAN, kan ni tänka er det. 
Vi tar det från början. 
Jag satt och läste tidningen i morse och kommer till dagens ros och får läsa att någon som hjälpt ett par med sin bil vid Follingboväg och det var jag. Jag ropar till Carina att jag fått dagens ros och får tillsvar.
- Va kul, men inte trodde jag att du skulle bli kallad gentleman.
Jag vet att min älskade fru tycker att jag är en gentleman för hon skratte så gott.
När det gäller datan så har jag min egen data Lase som alltid ställer upp när man ringer och har problem med datan. Han är även värd dagens ros. Tack Lase att du finns.
Tysklands resan berättar jag om imorgon.

                         

                      
Gentlemanen         Denna skall Lase ha!!             Data Lase!
 


RSS 2.0